AU-tandlæge modtager Bagger Sørensen Fondens Talentpris

33-årige Rubens Spin-Neto, tandlæge og ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet, blev fredag d. 26. september belønnet for sin forskning, da han modtog Bagger Sørensen Fondens Talentpris 2014.

29.09.2014 | Malene Løvig Nielsen

Bagger Sørensen Fonden uddelte priser fredag d. 26. september. På billedet ses fra venstre Hjøris Oak Altadottir, Rubens Spin-Neto, Claus Bagger-Sørensen og Peter Svensson.

Rubens Spin-Neto har i en alder af 33 år allerede skabt sig en videnskabelig karriere, der er blevet bemærket både i og uden for Danmark. Han er uddannet tandlæge, og er i dag i gang med sit andet ph.d.-projekt, og det på Institut for Odontologi på Aarhus Universitet.

Han har publiceret 40 engelsksprogede forskningsartikler inden for de seneste fem år, foruden de 20 videnskabelige artikler han har publiceret på portugisisk. Og hans store forskningsarbejde inden for det odontologiske felt blev den sidste fredag i september belønnet, da han modtog Bagger Sørensen Fondens Talentpris 2014.

”Rubens Spin-Netos videnskabelige portefølje er, hans alder taget i betragtning, imponerende. Han har haft et kometagtig karriere indenfor sit forskningsområde og er et forbillede for mange yngre forskere,” lød det om årsagen til, at Rubens Spin-Neto modtager prisen.

Med talentprisen følger 50.000 kr.

Fra Brasilien til Danmark

Brasilianske Rubens Spin-Neto blev i 2005 tandlæge fra Araraquara Dental School, State University of Sao Paulo i Brasilien. Siden da videreuddannede han sig, og tog en ph.d.-grad i periodontologi samme sted. Han arbejdede især med knogletransplantater i forbindelse med medfødte misdannelser eller traumer af ansigts-skelettet.

I 2011 blev han tilknyttet Institut for Odontologi ved Aarhus Universitet, først som forskningsassistent, og senere startede han på sit eget ph.d.-projekt, som altså er nummer to rækken. Projektet, der forventes afsluttet inden årets udgang, undersøger CBCT-scanningsbilleder, og hvilken indflydelse det har for billedkvaliteten, hvis patienten bevæger sig under scanningen.

Bagger Sørensen Fondens Talentpris belønner et forskertalent under 40 år. Prisen bliver givet til en forsker, der har præsenteret selvstændig og fremragende forskning.

Yderligere oplysninger

Tandlæge, ph.d.-studerende Rubens Spin-Neto
Aarhus Universitet, Institut for Odontologi
Direkte telefon: 8716 7457
Mobiltelefon: 4243 4836
rsn@odont.au.dk

Institut for Odontologi