Bem vindos a Aarhus

Velkommen til Aarhus. Brasilianske tandlæger og -forskere indtager Institut for Odontologi fra den 1. til den 5. juli 2013, hvor de skal stifte bekendtskab med dansk forskning i smerter i ansigt, mund og kæbe.

01.07.2013 | Henriette Stevnhøj

55 brasilianere er i uge 27 på sommerskole på Institut for Odontologi, hvor de skal have forelæsninger i diagnostik og behandling af forskellige former for smerter i mund og ansigt. Sommerkurset begyndte med rundvisning på instituttet.

55 brasilianere er i uge 27 på sommerskole på Institut for Odontologi, hvor de skal have forelæsninger i diagnostik og behandling af forskellige former for smerter i mund og ansigt. Sommerkurset begyndte med rundvisning på instituttet. FOTO: Lise Balsby/AU

Det kan godt betale sig at rejse om på den anden side af jorden, hvis man brænder for sit fag og ønsker at møde den bedste ekspertise inden for feltet.

Det er i al fald det, som 55 brasilianere har gjort i denne uge (uge 27), hvor de er på sommerkursus i læren i smerter i ansigt, mund og kæbe hos professor Peter Svensson fra Institut for Odontologi på Aarhus Universitet.

”Han er en af verdens mest anerkendte forskere i specialet oral fysiologi, og det er netop hans forskning og metoder, som er målet for brasilianerne.”

Det fortæller Antonio Sergio Guimaraes, som er professor, ph.d. og leder af den brasilianske tandlægeskole Sao Leopoldo Mandic i Säo Paulo.

Han er den, som har knyttet kontakten til Peter Svensson og samlet gruppen af brasilianere, som er nuværende og tidligere studerende hos den brasilianske professor.

”Og det er en fordel for dem at rejse til Danmark, også selv om det umiddelbart synes mere oplagt at fragte professor Svensson til Brasilien,” siger Antonio Sergio Guimaraes.

”Det er en enestående mulighed for os at møde Peter Svensson og møde den forskningskultur og det institut, han kommer fra. På denne måde bliver det meget mere intenst for os, og samtidig oplever vi en helt anden kultur,” fortæller Antonio Sergio Guimaraes.

Tour of the Department of Dentistry at the University of Aarhus. Peter Svensson pointing to the right.r Odontologi på Aarhus Universitet. Peter Svensson peger til højre.

Professor Peter Svensson (th) viser rundt på Institut for Odontologi.

Professor Antonio Sergio Guimaraes (left) has assembled a group of about 55 Brazilian dentists with a special interest in oral physiology and arranged trip to Aarhus University.

Professor Antonio Sergio Guimaraes (tv) har samlet en gruppe på cirka 55 brasilianske tandlæger med særlig interesse i oral fysiologi og arrangeret rejsen til Aarhus Universitet.

Brazil, in contrast to Denmark a dentist wonder specializing in clinical oral physiology, so even if they are scientifically located some stage during the Danish level, there is plenty of inspiration and professional input to get from the Brazilian colleagues, says Peter Svensson.

”Brasilien har i modsætning til Danmark et tandlægeligt speciale i klinisk oral fysiologi, så selv om de rent forskningsmæssigt ligger nogle trin under dansk niveau, er der masser af inspiration og fagligt input at hente hos de brasilianske kolleger,” siger Peter Svensson.


Yderligere oplysninger

Professor Peter Svensson
Aarhus Universitet, Institut for Odontologi
Mobiltelefon: 2463 3009
peter.svensson@odontologi.au.dk

Health, Videnudveksling
Tags: Brasilien