Prestigefyldt pris til professor

Ann Wenzel fra Tandlægeskolen Aarhus Universitet modtager pris fra det internationale fagtidsskrift Acta Odontologica Scandinavica.

28.08.2012 | Tina Kærgaard Nielsen

Professor Ann Wenzel, Tandlægeskolen, Aarhus Universitet

Siden 1985 har Ann Wenzel undersøgt, hvilken betydning det har, hvis man erstatter den traditionelle røntgenfilm med digitale røntgensystemer.

Forskningen førte til, at Tandlægeskolen som den første i verden, indførte digital radiografi.

Og det er også den forskning, der nu giver Ann Wenzel en pris på 50.000 kroner fra tidsskriftet Acta. En pris, man kun kan blive indstillet til, hvis man har haft artikler publiceret i tidsskriftet.

”Jeg lavede et review om fordele og ulemper ved digitale censorer,” fortæller Ann Wenzel om sin første artikel, der blev bragt i Acta.

Stolt over anerkendelsen

Hun glæder sig over, at hendes forskning er blevet bemærket.

”Det er altid dejligt, og det er en god anerkendelse af mit arbejde,” siger Ann Wenzel, som er blevet indstillet til prisen af sin institutleder.

”Jeg er glad for, at ledelsen tænker på en og synes, at man både er kvalificeret og har fortjent prisen.”

Den 14. september 2012 skal hun til Finland for at modtage prisen – det er også her, hun skal holde en forelæsning om de radiologiske metoder, hun forsker i. Forelæsningen bliver holdt på en kongres i Helsinki og har titlen: Radiography before lower third molar removal - does CBCT benefit the patient?

Health, Navne , Priser