Zendium-prisen 2012 går til AU-forsker

Lektor, dr.odont. Andreas Stavropoulos fra Aarhus Universitet har fået Zendium-prisen 2012 for sit forsknings- og formidlingsarbejde inden for behandling af parodontose.

21.11.2012 | Helle Horskjær Hansen

Lektor, dr.odont. Andreas Stavropoulos fra Aarhus Universitet har fået Zendium-prisen 2012 for sit forsknings- og formidlingsarbejde inden for behandling af parodontose.

Rene tænder og et sundt tandkød. Det er tandlægens mål. Og ved at reducere ’lommerne’ i tandkødet er risikoen for at få sygdomme i tænderne mindre.

Årets modtager af Zendium-prisen har netop gjort sig internationalt bemærket – både som forsker, underviser og som behandler af tand- og tandkødssygdomme med fokus på regenerering af tabt væv.

”Gennem sine studier har Andreas Stavropoulos opnået et fremragende ry som ekspert på området i Europa. Og det omdømme har gjort ham til en anerkendt og efterspurgt bidragyder i europæiske workshops og i andre faglige sammenhænge, hvor man ønsker at drage nytte af hans store viden og erfaring,” lyder begrundelsen fra priskomiteen.


Fra tandtekniker til dr.odont.

Årets prismodtager, Andreas Stavropoulos, 45 år, blev oprindelig uddannet som tandtekniker i 1988 i Grækenland, hvor han er født. Han modtog sin kandidatgrad som tandlæge ved universitetet i Athen i 1995. Siden slutningen af 1990´erne har han arbejdet som underviser og forsker ved Aarhus Universitet. Det var også i Danmark, at han i 2002 først tog en ph.d.-grad og siden blev dr.odont. i 2011.

I mere end ti år har Andreas Stavropoulos været engageret som underviser af bachelorstuderende på Aarhus Universitet. Han har også været involveret i postgraduat-uddannelse både i Aarhus og gennem European Federation of Periodontologi på University of Bern.


Samarbejde med internationale forskergrupper

Andreas Stavropoulos har indtil videre præsteret 60 internationale, peer-reviewede publikationer og omkring ti bøger og kapitler inden for periodontologi og implantatbehandling. Samtidig har han etableret et netværkssamarbejde med mere end 25 internationale forskergrupper i Europa, USA og Latinamerika.

Det er ikke første gang, Andreas Stavropoulos bliver hædret for sit arbejde. Igennem årene er han blevet tildelt mange priser for sine videnskabelige arbejder, blandt andet Anthony Rizzo Young Investigator Award, som bliver anset for at være den højeste internationale anerkendelse til en forsker under 40 år inden for parodontologi. Desuden modtog han i 2011 den prestigefyldte Basic Research Award fra European Association for Osseiontegration for sin forskning inden for implantologi.

Yderligere oplysninger

Lektor, dr.odont. Andreas Stavropoulos
Aarhus Universitet, Institut for Odontologi
Direkte telefon: 8716 8126
andreas.stavropoulos@odontologi.au.dk

Health, Navne , Priser