Nyhedsarkiv

03.07.2014 | Institut for Odontologi

Nye tandlæger dimitterer fra AU

Fredag den 27. juni 2014 blev 46 nye tandlæger fejret i Søauditorierne. De nye cand.odont.’er fra Aarhus Universitet kan nu lægge fem års studier bag sig og se frem til arbejdet som tandlæge.

01.07.2014 | Institut for Odontologi

Tandlægestuderende imponerede i USA

Trine Wulff fra Aarhus Universitet var i efteråret 2013 på udveksling på University of Iowa. Her gjorde hun så stort indtryk med sine kliniske færdigheder, at hun nu er blevet hædret med en pris fra det amerikanske universitet.

Professor Peter Svensson i midten af flokken ved åbningen af det dansk-kinesiske smertecenter i Chengdu i det vestlige Kina.

25.06.2014 | Institut for Odontologi

AU samarbejder med Kina om forskning i ansigtssmerter

Institut for Odontologi har indledt et samarbejde om et dansk-kinesisk smertecenter i tilknytning til en af de førende tandlægeskoler i Kina. Den nye relation åbner op for forskningsprojekter, som ellers kan være svære at realisere i Danmark

Tandlæge og hypnoterapeut Randi Abrahamsen er ph.d. fra Sektion for Klinisk Oral Fysiologi. FOTO: Henrik Petit.

16.06.2014 | Health

Effektiv smertelindring med hypnose

Mere livskvalitet og mindre medicin. Patienter med kroniske ansigtssmerter har stor effekt af klinisk hypnose. Det viser forskning fra Sektion for Klinisk Oral Fysiologi ved Institut for Odontologi, Aarhus Universitet.

Malte Thomsen Hammershøj fik klinisk hypnose for at komme af med sine ansigtssmerter. FOTO: Helene Bagger.

16.06.2014 | Health

Hypnosen hjælper mig til at holde smerterne væk

Et banalt styrt på ski blev fatalt for Malte Thomsen Hammershøj. Han fik et kompliceret ansigtsbrud med kroniske kæbesmerter til følge. Først da han blev behandlet med hypnose ved Sektion for Klinisk Oral Fysiologi, fik han sat smerterne skakmat.

Professor Bente Nyvad og professor Mogens Kilian (siddende) står bag konferencen om bakterier i munden. Her er de flankeret af organisationsgruppen, som består af Irene Dige, Sebastian Schlafer, Rodrigo Lopez, Jesper Reinholdt, Mette Provstgaard og
Enette Berndt Knudsen

21.05.2014 | Konference

Konference om orale bakterier trækker international fokus

Mundens righoldige bakterieflora er omdrejningspunktet, når medarbejdere ved Institut for Odontologi er værter ved den 11. European Oral Microbiology Workshop. Emnet tiltrækker eksperter i mundsygdomme fra hele verden.

27.03.2014 | Institut for Odontologi

Institut for Odontologi styrker samarbejdet med Hokkaido Universitet

Institut for Odontologi har indgået en samarbejdsaftale om den såkaldte ph.d. double degree med Graduate School of Dental Medicine fra Hokkaido Universitet i Japan. Hermed konsolideres det eksisterende forhold mellem de to universiteter yderligere.

26.03.2014 | Institut for Odontologi

Bevilling på 2,1 mio. kr. skal forbedre undervisning i endodonti på Aarhus Tandlægeskole

Odontologisk Institut på Aarhus Universitet har den 10. marts 2014 modtaget en bevilling fra A.P. Møller fonden på 2,1 mio. kr. til anskaffelse af behandlingsudstyr og indretning af separate endontiklinikrum på Aarhus Tandlægeskole.

Tandlæge, ph.d.-studerende Jennifer Christensen har forsket i mere effektiv smertelindring ved udtrækning af visdomstænder.

03.01.2014 | Institut for Odontologi

Udtrækning af visdomstænder kan blive mindre pinagtig

Ny viden om mere effektiv smertelindring kan gøre udtrækning af visdomstænder til en mindre pinefuld proces. Det viser et nyt ph.d-studie fra Institut for Odontologi ved Aarhus Universitet.

29.11.2013 | Institut for Odontologi

Prismodtager

Rubens Spin-Neto, specialtandlæge, ph. d.-studerende ved Institut for Odontologi, Aarhus Universitet , har modtaget en pris for sin forskning i knogletransplantation.

Viser resultater 11 til 20 ud af 46

Forrige 1 2 3 4 5 Næste