Nyhedsarkiv

31.10.2013 | Institut for Odontologi

Hjælp en studerende – få fjernet dine visdomstænder

Tandlægeskolen søger patienter, der er klar til at lade deres trængende visdomstænder blive trukket ud af studerende – under kyndig supervision af en uddannet tandlæge, selvfølgelig.

Sven Erik Nørholt, nyudnævnt klinisk professor ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

17.09.2013 | Navne , Institut for Odontologi

Ny klinisk professor i kæbekirurgi

Sven Erik Nørholt er tiltrådt en stilling som klinisk professor ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Han beskæftiger sig med kæbeoperationer og sygdomme i kæbeknoglerne.

Rubens Spin-Neto

03.07.2013 | Health, Institut for Odontologi, Navne

Ph.d.-studerende fra Aarhus Universitet udnævnt som årets ambassadør

Rubens Spin-Neto, ph.d.-studerende på Aarhus Universitet, er blevet kåret som årets Youth Goodwill Ambassador i Aarhus. Med udnævnelsen modtager han et legat på 5000 kroner, som skal gå til at promovere Aarhus Universitet i hans hjemby, Brasilien.

55 brasilianere er i uge 27 på sommerskole på Institut for Odontologi, hvor de skal have forelæsninger i diagnostik og behandling af forskellige former for smerter i mund og ansigt. Sommerkurset begyndte med rundvisning på instituttet. FOTO: Lise Balsby/AU

01.07.2013 | Health, Videnudveksling

Bem vindos a Aarhus

Velkommen til Aarhus. Brasilianske tandlæger og -forskere indtager Institut for Odontologi fra den 1. til den 5. juli 2013, hvor de skal stifte bekendtskab med dansk forskning i smerter i ansigt, mund og kæbe.

Lene Baad-Hansen og Peter Svensson er værter ved sommerkursus for brasilianske kolleger.

18.06.2013 | Institut for Odontologi, Videnudveksling

Brasilianske tænder nyder godt af dansk forskning

55 brasilianske tandlæger skal på sommerskole i læren om smerter i mund, ansigt og kæbe hos kollegerne på Institut for Odontologi. Selv om dansk forskning i tandsundhed har et forspring i forhold til den brasilianske, kan de danske værter også lære meget af brasilianernes passionerede tilgang til faget.

12.06.2013 | Health, Institut for Odontologi, Priser

To fremtrædende forskere er hædret med forebyggelsespris

AU-professorer fra tandforskningens superliga deler stor, international hæder. De modtager prisen for deres bidrag til forskning i at forebygge tandsygdomme.

Karina Haugaard Bendixen blev uddannet tandlæge i 1997 ved Tandlægeskolen på Aarhus Universitet og forsvarede i 2012 sin ph.d.-afhandling på Sektion for Klinisk Oral Fysiologi ved Institut for Odontologi, ligeledes på Aarhus Universitet.

30.04.2013 | Health, Navne

Tandlæge modtager pris for smerteforskning

Tandlæge og ph.d. Karina Haugaard Bendixen, Aarhus Universitet, har modtaget en pris for sit bidrag til et bedre kendskab til de menneskelige smertemekanismer. Hun forsker i smerter og sygdomme i kæber, kæbeled og tyggemuskler.

Cheftekniker på Centrallaboratoriet på Institut for Odontologi Dirk Leonhardt viser dekan Allan Flyvbjerg, hvordan digitale tandmodeller bliver brugt i fremstilling af proteser. Foto: AU Kommunikation.

05.02.2013 | Health

Haves: eliteforskning. Ønskes: finansiering

Bevillingerne følger ikke trop med forskningsaktiviteten på Institut for Odontologi. Det er en af de helt store udfordringer, som instituttet skal arbejde strategisk med i det kommende år. Nytårskuren på Odontologi bød på rundvisning og en forklaring på et sjovt paradoks.

Professor emeritus Birte Melsen har modtaget koreansk hæder.

30.01.2013 | Health, Navne , Priser

AU-professor i tandretning hædret i Korea

Professor emeritus, ortodontist Birte Melsen har som den første ikke-koreaner modtaget Ryu’s Lecture Award fra det koreanske selskab for specialtandlæger. Prisen gives for Birte Melsens bidrag til forskningen inden for ortodontien på verdensplan.

Der var stor opbakning til ph.d.-dagen på Health, hvor tre ph.d.-studerende fra Health delte et prestigefyldt legat for deres forskning inden for sundhed. Foto: Lise Balsby/AU Kommunikation.

20.01.2013 | Health

Talentfulde forskere hædres med legat

Tre ph.d.-studerende fra Health deler prestigefyldt legat for deres forskning inden for sundhed. Legatet blev uddelt i forbindelse med den årlige ph.d.-dag på Health fredag den 11. januar.

Viser resultater 21 til 30 ud af 46

Forrige 1 2 3 4 5 Næste