Internationalt forskningssamarbejde

For Institut for Odontologi og Oral Sundhed har det høj prioritet at udvikle og styrke instituttets forskning via samarbejde med eksterne partnere. Det kommer blandt andet til udtryk i, at instituttet har indgået samarbejdsaftaler med flere internationale samarbejdspartnere.

Aftalerne består typisk i en overordnet aftale (Memorandum of Understanding), der kan følges op af konkrete underaftaler - f.eks. om tildeling af dobbelt ph.d.-grad.

 

Samarbejdsaftalerne omhandler:

 • Konkrete forskningsprojekter
 • Samarbejde om publikationer
 • Fælles arrangementer, kurser og konferencer
 • Tildeling af dobbelt ph.d.-grad

Praksis og kriterier for indgåelse af aftaler på Institut for Odontologi

Samarbejdsaftaler med udenlandske universiteter

De eksisterende samarbejdsaftaler er indgået med forskellige udenlandske universiteter i overensstemmelse med instituttets ønske om  øget internationalisering. De stærke og forpligtende relationer, instituttet allerede har etableret, er grundlag for nye forskningsaktiviteter med deltagelse af instituttets medarbejdere, ligesom der er skabt et attraktivt, internationalt ph.d.- og gæsteforskermiljø med 18 arbejdspladser i nyindrettede lokaler - pt. med 10 forskellige nationaliteter repræsenteret. 

Institut for Odontologi og Oral Sundhed har samarbejdsaftaler med følgende udenlandske universiteter:

 • Basel University, Schweitz. Der er indgået en overordnet aftale med specifik fokus på forskning og uddannelse i kæbekirurgi. Kæbekirurgisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital deltager i aftalen.
 • Beijing Stomatological Hospital, Kina. Der er indgået en overordnet samarbejdsaftale, og der arbejdes på en underaftale om tildeling af dobbelt ph.d.-grad.
 • Hokkaido University, Japan. Der er indgået en overordnet samarbejdsaftale samt en underaftale om tildeling af dobbelt ph.d.-grad.
 • Karolinska Instituttet og  Malmø University, Sverige. Der er indgået en aftale om et samarbejde om et center for forskning i oral funktion og smerter: Scandinavian Center for Orofacial Neuroscienses (SCON).
 • Nanjing Medical University, Kina. Der er indgået en overordnet samarbejdsaftale samt en underaftale om tildeling af dobbelt ph.d.-grad.
 • Nihon University School of Dentistry at Matsudo, Japan. Der er indgået en overordnet samarbejdsaftale samt en Staff exchange agreement.
 • Oslo Universitet, Norge. Der er indgået en aftale om et konkret forskningsprojekt med titlen "The treatment of periodontal diseases".
 • Sichuan University, Kina. Der er indgået en overordnet samarbejdsaftale.
 • Taipei Medical University, Taiwan. Der er indgået en overordnet samarbejdsaftale samt en underaftale om tildeling af dobbelt ph.d.-grad.
 • University of Napoli "Federico II", Italien. Der er indgået en overordnet samarbejdsaftale.
 • University of Rome "Sapienza," Italien. Der er indgået en overordnet samarbejdsaftale.

Institut for Odontologi og Oral Sundhed forventer snart at indgå aftaler med:

 • University of São Paulo, Brasilien. Der arbejdes på en overordnet samarbejdsaftale, og det er ønsket, at denne aftale følges af en underaftale om tildeling af dobbelt ph.d.-grad.
 • Umea Universitet, Sverige. Der arbejdes på en overordnet samarbejdsaftale samt en formalisering af et eksisterende forskningssamarbejde.
 • State University of Rio de Janerio, Brasilien. Der arbejdes på en overordnet samarbejdsaftale samt en formalisering af et eksisterende forskningssamarbejde.

 Medarbejdere fra Institut for Odontologi og Oral Sundhed indgår i samarbejdsaftaler indgået af Aarhus Universitet:

Yderligere oplysninger:

AC-fuldmægtig Winnie Friis Johnsen

 

 

 

Læs mere

Join the SCON-research

Read more about the new research opportunities here:

New research opportunities in the Scandinavian Center for Orofacial Neurosciences

Odontologiske forskere i nyt samarbejde om forskning i ansigtssmerter

Institut for Odontologi har underskrevet en samarbejdsaftale med søsterinstitutter på Karolinska Instituttet og Malmö Högskola om oprettelsen af ”Scandinavian Center for Orofacial Neuroscience” (SCON) - et murstensløst center for forskning i oral funktion og ansigtssmerter.

Link til artikel

AU samarbejder med Kina om forskning i ansigtssmerter

Institut for Odontologi har indledt et samarbejde om et dansk-kinesisk smertecenter i tilknytning til en af de førende tandlægeskoler i Kina. Den nye relation åbner op for forskningsprojekter, som ellers kan være svære at realisere i Danmark.

Link til artikel

Institut for Odontologi styrker samarbejdet med Hokkaido Universitet

Institut for Odontologi har indgået en samarbejdsaftale om den såkaldte ph.d. double degree med Graduate School of Dental Medicine fra Hokkaido Universitet i Japan. Hermed konsolideres det eksisterende forhold mellem de to universiteter yderligere.

Link til artikel

Japansk forbindelse gavner forskning i tænder

Aarhus Universitet forseglede mandag d. 12.11.12 en samarbejdsaftale med Graduate School of Dental Medicine fra det japanske Hokkaido University. Aftalen er et led i Institut for Odontologis mål om øget internationalisering.

Link til artikel

Japanere skal gavne tandforskning­

Tandforskere fra Aarhus skal arbejde sammen med japanere.

Link til artikel